fbpx

Szuper Kutyajáték a Lakásba – Snuffle Mat

75 perc+1 régi lepedő+1 mosogatótálca alátét = Snuffle Mat (szimat szőnyeg) a világ legjobb kutyajátéka

A kutyák szaglása csodálatos. Érdemes megtanítani nekik hogyan használják az orrukat, mert sok esetben az emberek mellett felnôve feledésbe merül ez a szuperképességük.

Nagy divat manapság a Snuffle Mat (szimat szônyeg). Kiváló eszköz a kutya agyának megdolgoztatására 😉 És egyszerû használni, sôt elkészíteni is!

Ha elmész otthonról és tudod hogy a kutyusod órákat lesz egyedül a lakásban, add meg neki a lehetôséget hogy levezethesse mentális energiáját. Szórj jutalomfalatot vagy akár (amennyiben táppal etetsz) a napi száraz tápjának egy adagját a Szimat Szônyegre.



Hogyan készíthetsz otthon ilyen szônyeget?

1. KELL HOZZÁ…

  • 1 olló
  • 1 rossz lepedő
  • 1 mosogatótálca alátét (150ft volt a Pepcoban)
  • kb. 75 perc

2. ELŐKÉSZÜLETEK

  • az ollóval vágd szét a lepedőt kb. 6-12*30cm hosszúságú csíkokra
  • 1 nagy méretű lepedőből kb. 112 db anyagcsík jön ki (ennyire lesz szükség)
  • nem kell túl szabályosnak lenni, bátran vágj hosszabb vagy akár rövidebb csíkokat is




3. A TECHNIKA

  • egyszerűen csak csomózni kell, unalmas lesz előre szólok 🙂 (sokat segít ha arra koncentrálsz, hogy a kutyádnak mennyire jó elfoglaltságot fog adni ez a kis szőnyegecske 😉 )
  • ennek a videónak a technikája szerint haladtam: https://www.youtube.com/watch?v=gaZeXOvnXik
  • a youtubeon: “snuffle mat” -re rákeresve más technikákat is találsz




4. ÉLVEZD A MUNKÁD GYÜMÖLCSÉT!

  • szórj jutalomfalatot vagy száraz tápot a szőnyegre, kicsit “kócold össze” hogy mélyebbre is jussanak falatok
  • hívd oda kutyusod, mutass a szőnyegre, ha kell segíts neki és egyértelműen fejezd ki hogy ez az övé és megeheti amit benne talál. Bíztasd, bátorítsd, dicsérd.
  • nagyszerű elfoglaltság az otthon töltött magányos órákra vagy ha éppen kevesebb időd jut a kutyádra

Jó szórakozást! 🙂

Kedvet kapott a kutyád a szimatoláshoz? Csatlakozz a SzimatONline közösséghez!

Kezdd el a tanulást a SzimatONline tanfolyamon! Tanítsd meg a kutyádat megkeresni egy szagmintát és legyen egy izgalmas közös hobbid vele, amit a lakásban is gyakorolhattok.

A SzimatONline kutyaoktatás, közösség, inspiráció és gyakorlati tanulás a kutyáddal együttahol a személyes fejlődésed is teret kap. Egyensúlyban a természet ritmusával és a tudományos kutatások eredményeivel. 100% erőszak- és büntetésmentes tanítással a stresszmentes kutyás életért.

Szeretettel várlak tanulni a kutyáddal együtt,
Varga Réka biológus és kutyaoktató

#tudatosság #jelenlét #önismeret #szeretet #bizalom #együttműködés #erőszakmentesen és #büntetésmentesen a kutyaoktatásban

Az írást olvashatod a kutyaoktatoblog.hu oldalon és a virtualiskutyaiskola.hu/blog oldalon is. Minden jog fenntartva! A szöveg másolása, többszörözése, magán- és üzleti célú felhasználása tilos a szerző, Varga Réka, írásbeli beleegyezése nélkül. A kutyaoktato.blog.hu oldalon és a virtualiskutyaiskola.hu/blog oldalon található cikkek linkje szabadon megosztható, ugyanakkor a tartalmak másolása, egy-egy részlet kiragadása tilos a szerző írásbeli engedélye nélkül. A jogtalan felhasználás jogi következményeket von maga után.

Tetszett a cikk?

Oszd meg a barátaiddal is:

Facebook

Az oldal tartalmának másolása tilos!