fbpx

KUTYAOKTATÁS

Szeretnéd jól tanítani a kutyádat...

…ÉS elérni azt, hogy a Kutyád szót fogadjon Neked és szívesen együttműködjön Veled? Mindezt erőszak- és büntetésmentes kutyaoktatás során? 

 “Lassan 8 hónapnyi közös munka után csak ajánlani tudom Rékát. Segít megérteni, hogy miért viselkedik úgy a kutya ahogy, esetleg máshogy mint te elvárnád. Segítséget tud adni ahhoz, hogy ez együttműködéssel másképp legyen. Nincs erőszak, fizikai vagy érzelmi erőfölény, de van következetesség és rengeteg munka. Nincs megoldhatatlan helyzet. Egy őszinte és mély kapcsolatot segít kialakítani a kutyáddal.”
Sz. Krisztina

Kutyaoktatásra van szükséged,
mert ott van a kutyád akivel együtt élsz,

ÉS SZERETNÉD ŐT TUDATOSAN TANÍTANI, felkészíteni őt és önmagadat is az élethelyzetekre? Mert szeretnéd minél több helyre tudd magaddal vinni, hogy az életed aktív részese lehessen? Szeretnéd, hogy a kutyasétáltatás is a töltekezésről szóljon, ne a póráz rángatásáról vagy a kutya fegyelmezéséről?

Kutyaoktatót keresel, mert éppen mostanság vállaltál kölyökkutyát, vagy vettél/ fogadtál örökbe egy felnőtt kutyát, de nem tudod mit és hogyan taníts neki, hogy az a javatokat szolgálja… viszont azt már tudod, hogy jobb kölyökkorban elkezdeni a tanítást, mert a kölyökkori élmények alakítják a kutya felnőttkori viselkedését, és így sok problémát megelőzhetsz- többek között a reaktív/agresszív viselkedés kialakulását. És azt is tudod, hogy egy felnőtt kutya viselkedésén is lehet formálni, a kialakult problémát okozó viselkedést kutyaoktatással feloldani. 

… LEHET AZT IS TAPASZTALTAD MÁR, HOGY A HAGYOMÁNYOS “BÜNTETLEK, HA ROSSZ VAGY” ÉS “DICSÉRLEK, HA JÓ VAGY”  KETTŐSSÉG OLYKOR TÁVOLÍT… mintha egy szakadék nyílna meg újra és újra, amikor leszidod a kutyádat, aki van, hogy emiatt “kicselez” vagy keresi a “kiskapukat”. És a szakadék tátong, a probléma továbbra is fennáll kettőtök között.

Belül érzed, hogy van más út is. Elérkezettnek látod az időt, hogy a cselekvés szintjére lépj:

 • Búcsút ints a “légy falkavezér”, “parancsold rendre a kutyádat” szerepeknek.

   

 • És rátalálj a saját hangodra, tudatosan építve a kapcsolatot és a kommunikációt a kutyáddal.

   

 • Mindezt erőszakmentesen és büntetésmentesen, hogy az önismeretedben is hű társad lehessen a kutyád.

Szeretnéd jól tanítani a kutyádat,

és harmóniában megélni az életet a kutyáddal együtt és BIZTOS vagy benne, hogy szeretnéd:

SZERETNÉD JÓL NEVELNI ÉS

kutyaoktatásra van szükséged, mert

IDEJE, HOGY A KUTYAOKTATÁS ENERGIÁVAL TÖTLTSÖN FEL TÉGED IS!

Mindig is olyan kutyás életre vágytál, amiben

Oké, kutyaoktatásra van szükségem!

Mindjárt megmutatom az egyénre szabott kutyaoktatás szolgáltatásaimat, de előtte...

akkor tudunk együtt dolgozni, ha

1. Biztos vagy benne, hogy büntetés- és erőszak nélkül szeretnéd tanítani a kutyádat
Tudod, hogy vannak olyan tanítási technikák, melyek mellőzik a büntetés- és erőszak minden formáját, mégis működnek. Szeretnéd megtapasztalni, hogy a kutyád nemhogy a fejedre nem nő, de egyre több élethelyzetben lesz képes figyelni rád és a kéréseidre.

2. Számodra a kutyád családtag
A kutyádra családtagként tekintesz, akinek testi-lelki és mentális jóléte egyaránt fontos számodra. És ezért minden nap teszel is, szívesen foglalkozol is a kutyáddal.

3. Készen állsz tanulni és cselekedni
Elképzeltél egy kutyás életet és ennek elérése érdekében a kutyáddal együtt tanulsz és fejlődsz Te magad is, hogy magabiztosabb, mélyebb és bensőségesebb kapcsolatot tudj a kutyáddal kialakítani. 

4. Tudod, hogy nélküled a változás nem fog bekövetkezni
Olyan kutyás életre vágysz, ami számodra és a kutyád számára egyaránt jólétet teremt meg, és ehhez a kutyád tanításával és önmagad megismerésével keresed a saját válaszaidat.

Az én felelősségem pedig az,

hogy folyamatosan képezve magam, minden tudásommal és meglátásommal támogassalak Téged.

A lehető legtöbb értéket adom számodra, az elérendő célodra fókuszáltan. Egyénre szabottan segítelek a kutyád tudatos tanításában. Biológusként és kutyaoktatóként a legmodernebb tanítási technikákkal és rendszerekkel, jógaoktatóként a tudatos jelenlét és önismeret gyakorlataival segítelek Téged és a Kutyádat az együttműködésünk során. 

Együttműködésünk során fókuszban:

PROBLÉMA MEGOLDÁSA ÉS MEGELŐZÉSE

Feltárjuk valójában mire is van szüksége a Kutyádnak ahhoz, hogy fejlődni tudjon és elérhesd vele a kívánt állapotot és az elképzelt célt:

 • konzultációs alkalmon (a kutya tudatos és célzott felkészítése): javaslat kérése és/vagy konkrét feladatok tanítása a kutyának
  vagy
 • viselkedésterápiás folyamatban (félelem, szorongás, túlzott reaktivitás oldása): menhelyről/ szaporítótól befogadott kutyáknak
  vagy
 • tréningfolyamat során (problémák kialakulásának megelőzése): átfogó tanulási folyamatok és szocializáció kölyökkutyák és felnőtt kutyák számára 

RENDSZER KIALAKÍTÁSA ÉS HARMÓNIA MEGTEREMTÉSE

Elkezdünk együttműködni és dolgozni a megoldási lehetőségeken. A kutyáddal együtt tanulsz olyan feladatokat, amelyek segítik az együttműködés és a kölcsönös kommunikáció kialakítását. Majd ezen eszköztárral kezdjük el kialakítani a határokat és a számodra ideális szabályrendszert. Végül a harmónia megteremtése a kutya motivációjának felépítésével válik teljessé: hogy akár jutalomfalat nélkül is képes legyen a kérésedre együttműködéssel “válaszolni”.

RÁVILÁGÍTÁS AZ ÖSSZEFÜGGÉSEKRE

Egyik alapelvem, hogy a természet nem alkot bonyolult válaszokat, egyszerű válaszok vannak minden kérdésre. Az erőszak- és büntetésmentes kutya tanítási technikáknak köszönhetően az összefüggések feltárulnak előtted, valódi vezetőjévé válhatsz a saját kutyádnak. Olyan szemléletmódot adok át, mellyel a feltétel nélküli szeretet, a bizalom és az együttműködés hármasa segíti az önismereti utadat, teret kap az érzések elfogadása és tudatos megélése.

Mindezt:

DOLGOZZ VELEM

Egyéni Kutyaoktatási Folyamatok és Konzultációs alkalmak Tudatos Gazdiknak
személyesen vagy ONline-live

KONZULTÁCIÓS CSOMAG

(90 perc időtartam)

A KONZULTÁCIÓS CSOMAG magába foglalja:
– 1×90 perc konzultációs alkalom online
– egy e-mailes utókövetés 
+ opcionálisan választható írásos komplex kiértékelés és útmutató

A KONZULTÁCIÓS CSOMAGOT akkor válaszd, ha 

 • elakadtál a kutyád tanításával és nem tudod mi legyen a következő lépés
 • kutyád viselkedése gondot okoz (van egy/ több problémád a kutyáddal, aminek okát/ okait szeretnéd feltárni)
 • szeretnél rálátást kapni a megoldási lehetőségekre, a kutya tanításának stratégiai pontjaira és a kutyás életmód fontosabb mozzanataira

  vagy

 • minden tökéletes, viszont célzottan szeretnéd felkészíteni a kutyádat egy-egy eseményre, életeseményre pl. nyaralás, időskori aktivitás, fesztiválozás, étterem, kisbaba érkezésére, másik kisállat érkézére, utazásra (pl. repülő,  autóút, hajó stb.)

A konzultációról:

A KONZULTÁCIÓ élő online formában és BUDAPESTEN személyesen érhető el.

HARMÓNIA PROGRAM

(2 hónap időtartam)

A HARMÓNIA PROGRAM magába foglalja:
előzetes felmérés
– 2×45 perc konzultációs alkalom online
– 6×60 perc tréning alkalom
– saját online tanulói felületen elérhető otthoni gyakorlófeladatok
mindez 2 hónap időtartam alatt. 

A HARMÓNIA PROGRAMOT akkor válaszd, ha

A Harmónia Program ad keretet a
viselkedésterápiás folyamatnak (meglévő, “berögződött” problémák feloldása: testileg- és/ vagy lelkileg sérült, traumatizált, örökbefogadott kölyök vagy felnőtt kutyák számára) vagy tanulási folyamatnak (problémák kialakulásának megelőzése: lelkiismeretes tenyésztőtől és/ vagy szeretetteljes közegből érkező kölyök- vagy felnőtt kutyák számára).

NEKED VALÓ A PROGRAM, HA

 • Nincs még kutyás tapasztalatod és szeretnéd az elejétől kezdve tudatosan felépíteni a kommunikációt és a kapcsolatot a kutyáddal
 • Van már tapasztalatod, csak elakadtál, egy viselkedésprobléma régóta fennáll a kutyusodnál és nem találtál rá eddig megoldást

  A HARMÓNIA PROGRAM egy egyénre szabott, intenzív tanulási folyamat a kutyáddal együtt.  Mely nemcsak a kutyák világáról alkotott eddigi szemléletmódodat fogja megváltoztatni, de megadja a kezedbe az eszköztárat is, és a kellő tudást, hogy a lépésről lépésre kialakított 100% bizalmon alapuló kapcsolat, meghozza számodra, és a kutyád számára is a békét és a boldog együttélést.

A programról:

A Harmónia Program hibrid programként (élő online + személyes alkalmakat egyaránt tartalmaz) vagy  teljesen élő online formában zajlik. 
A program nem érhető el kizárólag személyes alkalmak keretein beül.

FOGLALÁS

1. ÍRJ ÜZENETET
a hello[kukac]virtualiskutyaiskola.hu e-mail címre, amiben megjelölöd a választott szolgáltatást: Konzultáció vagy Harmónia Program. 

2. FELVESZEM VELED A KAPCSOLATOT
és egyeztetünk időpontot a választott szolgáltatással kapcsolatban.

3. MEGKAPOD A DÍJBEKÉRŐT
és a választott szolgáltatás díjának befizetését (konzultáció díja vagy előzetes felmérés a Harmónia Program esetében) követően elkezdjük az együttműködést. 

Fontos: Minden esetben szerződést kötünk az együttműködésünkről. A jelentkezésed véglegesítése a kiválasztott szolgáltatás díjának befizetésével és a szerződéskötéssel történik, melyről tájékoztatást írásban is megkapsz.

VISSZAJELZÉSEK

SZERETETTEL VÁRLAK

Sok szeretettel várlak tanulni a kutyáddal együtt,
Varga Réka 
biológus és kutyaoktató, jógaoktató, a SzimatONline – virtualiskutyaiskola.hu alapítója

Az oldal tartalmának másolása tilos!