KUTYAOKTATÓ KÉPZÉS

Kutyaoktató szeretnél lenni?

Egy kutyaoktató képzés a kutyák erőszakmentes tanításáról.

Egy kutyaoktató képzés önmagad megismeréséről.

Egy kutyaoktató képzés a kutyás álmaid megvalósításáról.

 

 

 

 

 

 

 

 

Az első DogYoga program: Erőszakmentes Kutyaoktatási folyamat Kutya Fizioterápiával és a Jóga különböző önismereti elemeivel összekapcsolva, Varga Réka biológus és kutyaoktató és Balogh Csilla kutya fizioterapeuta és jógaoktató szervezésében, 2020-ban

“Csak azt tudod másoknak megtanítani, amit Te magad tapasztalati szinten már tudsz.”

Varga Réka biológus és kutyaoktató, a virtualiskutyaiskola.hu alapítója, a képzés vezetője

Ki lehet ma Magyarországon kutyakiképző, kutyaoktató?
Bárki. Képzettség nem szükséges hozzá, hogy elindítsd a saját vállalkozásodat. De mégis, kellő képzettség hiányában több kárt tudsz okozni, mint életminőséget javítani kutyánál és embernél egyaránt. 

Amint belecsöppensz a kutyák tanításának világába, nemcsak itthon, de külföldön is, még nagy kontrasztokkal találkozhatsz és a fogalmak keverésével a különböző kutyakiképző és kutyaoktató képzéseken:

A Kutyaoktatás Erőszakmentesen Kutyaoktató Képzés és Mentorprogramon tapasztalod, hogy a fogalmak kitisztulnak

Az utóbbi években már itthon, Magyarországon is változtak az igények. Egyre több az örökbefogadott kutya és egyre több a társként, családtagként tartott kutya, nem beszélve a városi környezetben tartott kutyák számának drasztikus növekedéséről. Új kapuk nyíltak meg a kutyák tanításában az emberi oldalról is,  önismereti folyamatok, a kutyával együtt fejlődés, a tudatosság igényének formájában.


A Kutyaoktatás Erőszakmentesen Kutyaoktató Képzés és Mentorprogram ezeket az új utakat hivatott kitaposni, és felkészíteni a leendő kutyaoktatókat, nemcsak arra, hogy a kutyák viselkedésében kialakuló problémák megelőzését és feloldását hatékonyan tudják menedzselni erőszak- és büntetés alkalmazása nélkül, hanem arra is, hogy a kutya tanítását képesek legyenek összekapcsolni az ember tanításával, különböző önismereti, fejlesztő folyamatokkal. 

Az első ReAktív minicsoport 2020-ban: Erőszakmentes Kutyaoktatási folyamat reaktív/agresszív kutyáknak Erőszakmentes Kommunikáció önismereti alkalmakkal összekapcsolva Varga Réka biológus és kutyaoktató szervezésében és Pogány Anikó EMK tréner önismereti alkalmaival

KELET ÉS NYUGAT TALÁLKOZÁSA A KUTYAOKTATÁS ERŐSZAKMENTESEN KUTYAOKTATÓ KÉPZÉS ÉS MENTORPROGRAMBAN

A képzés során olyan kutya tanítási technikákat tanulsz meg, melyekkel a kutya tudatállapotát lehet fejleszteni.

A nyugati világ kutyaetológiai kutatásainak eredményei

a gyakorlatban alkalmazva segítik a jobb megértést és a rendszerszintű gondolkodást, kutyaoktatási folyamatok megalkotását.  

A keleti kultúra meditációs technikái

a jelenlét és a tudatosság fejlesztésében segítenek, hatékonyabbá téve az új ismeretek elsajátítását és integrálását.

A Kutyaoktatás Erőszakmentesen Kutyaoktató Képzés és Mentorprogram

a kutya holisztikus szemléletmódú tanítási technikáinak elsajátítását nyújtja számodra.

Mire használhatók a gyakorlatban ezek a kutya tanítási technikák?

A kutyának különböző feladatok megtanítására

pl. testpózok, várakozás, láb melletti séta, pórázon sétálás, póráz nélküli séta, trükkök, szimat feladatok, közeledés, megállás, összetettebb feladatok végrehajtása stb.

A kutya mentális képességeinek, tudatállapotának fejlesztésére

pl. természetesen nyugodt, megfigyelő állapot kialakítása, önkontroll és figyelemkoncentráció tanítása, tiltás pozitív tanítása, ösztönök finomhangolása, testtudat fejlesztése

A kutya-ember, kutya-kutya, kutya-más állat közötti kommunikáció fejlesztésére

pl. együttműködés és motiváció felépítése, jelzések megismerése, a kutya szocializációja, a kutya viselkedésének formálása, a viselkedésben megjelenő problémák feloldása, kutya lelki traumák feloldásának kísérése

A KUTYAOKTATÁS ERŐSZAKMENTESEN KUTYAOKTATÓ KÉPZÉS ÉS MENTORPROGRAMON :

A KÉPZÉS FELÉPÍTÉSE

Kutyaoktatás Erőszakmentesen Kutyaoktató Képzés és Mentorprogram
50 óra, 22 hét, 5 hónap

A Kutyaoktatás Erőszakmentesen Kutyaoktató Képzés és Mentorprogram hivatalos felnőttképzés, mely során sikeres vizsgát követően tanúsítványt kapsz.

A Kutyaoktatás Erőszakmentesen Kutyaoktató Képzés és Mentorprogram,  online és személyes alkalmakból egyaránt álló hivatalos felnőttképzés (nyilvántartásba vételi szám: B/2021/000626). A képzés csoport formájában zajlik: maximum létszám 6 fő.

Gyakorlatorientált  gyakorlati és elméleti képzés, melyre kutyusoddal együtt tudsz jelentkezni, akivel vállalod, hogy a képzés időtartama alatt gyakorolsz a megadott útmutatások szerint. Csakis így tehetsz szert valódi tapasztalatra és tudásra, amit később az ügyfeleidnek is át tudsz adni. 

A képzés két részből áll:

MINDEZT ONLINE ÉS SZEMÉLYES KERETEK KÖZÖTT TANULOD MEG, HOGY TE MAGAD IS KÉPES LEGYÉL AKÁR ONLINE IS OKTATNI

Ahogy a világ változik, úgy nyílik egyre több lehetőség a kutyák tanításában is. Az online tér adta lehetőség másfajta oktatási szemléletmódot kíván a kutyák terén is. A Kutyaoktatás Erőszakmentesen Kutyaoktató Képzés és Mentorprogrammal az online kutyaoktatást is tanulod. 

AMIT A KUTYAOKTATÓ KÉPZÉSEN MEGTANULSZ

AMIT NE VÁRJ, MERT ITT NEM TUDOD MEGTANULNI :

ÉRDEKEL A KÉPZÉS, DE NEM TUDOK A SZEMÉLYES OKTATÁSI ALKALMAKON RÉSZT VENNI...

... ebben az esetben a kizárólag online alkalmakból álló képzésre jelentkezz: Kutyaoktatás Erőszakmentesen Kutyaoktató Képzés
50 óra, 12 hónap, kizárólag online

A Kutyaoktatás Erőszakmentesen Kutyaoktató Képzés teljesen online formában is hivatalos felnőttképzés, mely során sikeres vizsgát követően tanúsítványt kapsz.

A Kutyaoktatás Erőszakmentesen Kutyaoktató Képzés teljesen  online keretek között is elérhető képzés. Hivatalos felnőttképzés (nyilvántartásba vételi szám: B/2021/000626). A képzés csoport formájában, online zajlik,

 • online live alkalmakkal is támogatva a fejlődésedet
 • saját online tanulói felületet biztosít számodra
 • video segédletekkel
 • feladatleírásokkal
 • letölthető jegyzetekkel
 • negyedévente modulzáró online live alkalmakkal
 • félévente személyes gyakorlati lehetőségekkel (opcionális részvétel)

Gyakorlatorientált  gyakorlati és elméleti képzés, melyre kutyusoddal együtt tudsz jelentkezni, akivel vállalod, hogy a képzés időtartama alatt gyakorolsz a megadott útmutatások szerint. Csakis így tehetsz szert valódi tapasztalatra és tudásra, amit később az ügyfeleidnek is át tudsz adni. 

A képzés opcionálisan vizsgával zárul, és sikeres vizsga elvégzését követően tanúsítványt ad. 

FONTOS

MIKOR ÉRDEMES JELENTKEZNED?

 • Ha van egy konkrét elképzelésed a kutyaoktatással kapcsolatban, amit meg szeretnél valósítani, de hiányában vagy a tanítási technikáknak.
 • Az erőszak- és büntetésmentes kutya tanítási technikákat, stratégiai szemléletmódot el szeretnéd sajátítani.
 • Szakember vagy más szakterületen (pl. pszichológus, coach, kommunikációs tréner, jógaoktató) és szeretnéd összekötni az önismereti folyamatokat a kutyák tanításával, így hatékonyabban segítve a kutyás ügyfeleidet a saját útjukon.
 • Ha már elvégeztél kutyakiképző képzést, de azt érzed valami hiányzik, más energiából szeretnéd táplálni a kutyáddal való kapcsolatodat, és az ügyfeleidnek is a lehető leghatékonyabban szeretnéd átadni a tudást
 • Ha még nem végeztél el kutyakiképző vagy kutyaoktató képzést, de már van tapasztalatod a kutyák tanításában, és biztos vagy benne, hogy ez lenne a Te utad, akkor is nyugodtan jelentkezz.
Kutyaoktatás Erőszakmentesen Kutyaoktató Képzés és Mentorprogram

Amennyiben önismereti folyamatokkal kapcsolnád össze a kutyaoktatást, akkor  itt a helyed, vagyis az intenzív, javarészt személyes keretek között zajló, kis létszámú (maximum 6 fő) képzésen (5 hónap, 22 hét, 50 óra).

Kezdés: 2022.09.24.

Kutyaoktatás Erőszakmentesen Kutyaoktató Képzés

Szeretnéd kialakítani, vagy a már meglévő kutyatréneri vállalkozásodat fejleszteni, a saját hangodat megtalálni, megkapva mindehhez az iránymutatást és a kellő ismereteket, kutyaoktatási technikákat. De szükséged van rugalmasságra időben és trében is, hogy tanulhass? Az online képzést neked hoztam létre (12 hónap, 50 óra).

Kezdés: 2022.09.24.

Mikor kezdődnek a képzések?

A következő képzések 2022.09.24-én indulnak. Addigis, iratkozz fel, hogy elsőkézből értesülj a kezdéssel kapcsolatos információkról.
Az oldal tartalmának másolása tilos!