Fesztiválra fel!

Mindenkit biztatok arra, hogy minél több helyre vigye magával a kutyáját, legyen minél több közösen átélt pillanat, élmény. Nyáron erre kiváló lehetőséget nyújtanak a fesztiválok. No, de itt nem Sziget, Sound és társai fesztiválokra gondolok.. ODA KUTYÁT NE! HANEM INKÁBB….

…. Két éve járunk fesztiválokra kutyával és óriási élményekkel és tapasztalásokkal jövünk haza mindig. Két fesztivált teszteltünk eddig: Samsara és Everness. Idén ismét ott leszünk mindkettőn. 🙂

Olyan érdekesen hozta a sors a dolgok menetét, hogy amikor elkezdtem komolyabban foglalkozni a jógával és az önismerettel, pozitívan tapasztaltam; a jógás, egészséges és tudatos életmódról szóló eseményeken és fesztiválokon szeretettel látják az emberek a kutyákat. És az is nagyon érdekes, hogy ezeken az eseményeken és fesztiválokon a kutyák pontosan tudják a határokat, annak ellenére, hogy szabadon mozognak, szabadon ismerkednek. És az emberek többsége is kutyaként kezeli őket, tiszteletben tartva a kutyák határait és terét. Ezt úgy értem, hogy  az érintéseknek és simogatásoknak megvan a maga helye és ideje, a kutyák nincsenek folyamatosan idegen emberek érintésének kitéve, ami egyfajta biztonságot ad számukra.

Egy hét póráz nélkül, önmaguk lehetnek, ők is feltöltődnek, kiszakadnak a hétköznapokból. Kialakulnak közöttük is barátságok, játszanak, olykor határozottan egymásra szólnak de sérülést okozó komoly verekedést 2 év alatt egy fesztiválon sem tapasztaltam.

Mivel minden gazdi felelős a saját kutyájáért, így jól szocializált, emberekhez, gyerekekhez, zajhoz, más állatokhoz, nyüzsgéshez, tömeghez szoktatott, behívható kutyák terepe a fesztivál.

Ezeken a fesztiválokon az emberek olyan nyugodt energiát árasztanak, amit a kutyák is pillanatok alatt átvesznek. Keresik az emberi társaságot, a nyugalmat, a biztonságot. Ezt mind megtalálják. Az emberek nyugalma és tudatossága, átjárja őket is.
A fesztiválokon látni a leginkább hogy a kutyát nem a póráz köti össze az emberrel, hanem egy láthatatlan kapocs egy kölcsönös vonzódás, ember is és kutya is ugyanazt a nyugalmat és biztonságot keresi, amit ilyenkor megtalálnak önmagukban és egymásban is.

Az Everness és a Samsara fesztiválokon ott leszünk idén is. Remélem találkozunk Veletek is! 🙂

Tetszett a cikk?

Oszd meg a barátaiddal is:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Az oldal tartalmának másolása tilos!