Kutya fizioterápia – jóga – kutyaoktatás

Kutyás jóga

a boldog kutyákért és a boldog gazdikért

Mi az a Kutyás Jóga?

Te is tapasztaltad már, hogy a kutyád viselkedésére hatással van a hangulatod?

A Célunk olyan technikák megismertetése a jóga, a kutya fizioterápia és az erőszak- és büntetésmentes kutyaoktatás segítségével, melyek segítenek megérteni és elmélyíteni a kutyáddal való kapcsolatod és egyben tudatosítani a kapcsolódás minőségét.

TÖRTÉNETÜNK

Az első Kutyás Jóga workshopunkat, a "Kutyamasszázs és relaxáció" -t, 2018 januárjában rendeztük meg.

A gazdik és a kutyusok egy rövid jóga után ismerkedtek meg a kutyamasszázs jótékony hatásaival, a nyugtató érintésekkel.

2018. január

A második "Kutyamasszázs és relaxáció" workshopot 2018. novemberében rendeztük meg.

A gazdik ekkor már a jóga és a kutyamasszázs mellett a kutyafitnesszel is megismerkedtek.

2018. november

A harmadik és negyedik "Kutyamasszázs és relaxáció" workshopot a RoGa Jóga MiniMandala meghívására Tatán tartottuk meg.

A gazdik a jóga ászanák mellett már légzéstechnikával is megismerkedtek. A kutyamasszázs és kutyafitnessz mellett pedig már szerepet kapott a kutya akupresszúra és a kutyák izmainak lenyújtása is. A gazdik kérésére az erőszak- és büntetésmentes kutyaoktatás és nevelés alapjaival is megismertettük őket.

2019. december és 2020. január

A "Kutyamasszázs és relaxáció" workshopokból gyűjtött tapasztalatok alapján alkottuk meg az első "DogYoga- Kutyás Jóga Program"-ot.

A 4 héten át tartó programban a gazdik már egy 4 alkalmas folyamat során, mélyebb szinten ismerkedtek a jógával, a kutya fizioterápia különböző eszközeivel és az erőszak- és büntetésmentes kutyaoktatással.

2020. február

Az első online "Kutyás Jóga" workshop sorozat, melyet online-live tartottunk meg.

A gazdik a kutyusukkal együtt tapasztalták meg a jóga stresszoldó hatását és ismerkedtek meg a kutyamasszázs minőségi érintéseivel, a kutya akupresszúra nyugtató pontjaival, a kutya izmainak lenyújtásával és az erőszak- és büntetésmentes kutyaoktatás alapjaival. Mindezt otthoni környezetben, live online közösségben.

2020. április

Rólunk

Balogh Csilla

kutya fizioterapeuta és jógaoktató

Mindannyian ismerjük azt az időnként humorosnak tűnő megállapítást, hogy kutya és gazda mennyire hasonlítanak egymásra. Mint a legtöbb életből vett humornak, ennek is megvan a maga valóság alapja.
Mind az embernek, mind a kutyának van egy rá jellemző energia mezője, ami kettőjük kapcsolódásának a szemmel láthatatlan, vagyis finomfizikai színtere.
Ezért lényeges, hogy ha harmonikus kapcsolatot szeretnénk a kutyánkkal és célunk, hogy kedvencünk egészséges legyen, akkor a saját érzelmi, lelki életünket kell egyensúlyban tartani. Ennek hatékony eszköze a jóga.
Namaste

Varga Réka

kutyaoktató és biológus

A kutyák tudatosságra hívnak bennünket, belekényszerítenek a jelenbe, a valóságba és közben minden pillanatban visszacsatolást adnak arról, milyen emberek vagyunk az adott pillanatban. Az őszinteség és a szívből jövő kommunikáció az, amivel a kutyák igazán azonosulni tudnak. Sokkalta inkább hiszek a feltétel nélküli szeretet erejében, mintsem a falkavezér-dominancia alapú ember-kutya kapcsolatban. Munkám során tapasztalom hogy harag és büntetés nélkül a kutya megnyílik az ember mellett, mert szabadon és őszintén lehet önmaga minden pillanatban. Ez a valódi bizalom alapja, ami az ember-kutya kapcsolatban meghozza az együttműködést. Kutyád akkor lesz boldog és teljes életű melletted, amikor már Te magad is boldog és teljes életet élsz. A boldog kutya, a boldog gazdival kezdődik.

Érdeklődésedet szívesen fogadjuk,

írj nekünk és elküldjük számodra legközelebbi programunk részleteit.
Az oldal tartalmának másolása tilos!