fbpx

HOME OFFICEBAN A KUTYÁMMAL- II. rész

Az elmúlt napok Corona virus-sal kapcsolatos eseményei, változásai nemcsak ránk, de a velünk élő házi kedvenceinkre is hatással vannak. Akár home officeban vagy, akár önkéntes karanténban ez a cikk Neked és kutyádnak született, hogy segítsen megtalálni az egyensúlyt és támpontokat adjon ahhoz, hogy az újdonsült helyzetet a kutyád és saját magad számára egyaránt kiegyensúlyozottá és harmonikussá tudd varázsolni. 🙂
Íme további 3 tipp, második körben. 

 1. MINŐSÉGI IDŐ ÖNMAGADDAL
  A #MaradjOtthon mozgalomnak és a különböző más felhívásoknak köszönhetően a tömegeket befogadni képes helyek és rendezvények sorra zárnak be és maradnak el. A felszabadult idődről Te magad dönthetsz, hogy mit kezdesz vele. Csodálatos lehetőség ez nemcsak a külső, de a belső “tavaszi nagytakarításnak”, rendrakásnak és megújulásnak is. Az otthon töltött karantén ideje tökéletesen alkalmas arra, hogy önmagaddal kapcsolódj és akár az önismeret rejtelmeibe is elmerülj.
  Annak tudatában, hogy az utcák kint elcsendesedtek és kevesebb körülöttünk a nyüzsgés, könnyebben tudunk énidőt szánni önmagunkra és olyan tevékenységekkel foglalkozni amiket szeretünk csinálni. Használd ki a kreativitásod és akár készíts egy listát azokról a dolgokról amiket szeretsz csinálni, írj naplót, olvass, rajzolj vagy csak színezz ki egy mandalát. 🙂
 1. MINŐSÉGI IDŐ A KUTYÁVAL
  Tovább folytatva a sort, a home office korszaka alatt az az idő amit hétköznapokon a munkába utazással és hazautazással töltöttél, vagy csak baráti találkozókra utaztál most hirtelen felszabadul, és ezáltal akár a kutyusoddal is több időt tudsz együtt eltölteni. Remek alkalom ez a kapcsolatotok ápolására, és a minőségi időtöltésre, a tanításra. A sétaidőtökön kívül, akár bent a lakásban is tudsz olyan tevékenységeket végezni kutyusoddal, melyek erősítik a kapcsolatotokat és nem mellesleg kikapcsolódás gyanánt örömet okozhat számotokra. Akár alap feladatokat (ül, fekszik, marad, behívás, láb melletti séta…), akár trükköket, akár szimatmunkát is gyakorolhatsz vele… A könnyed kikapcsolódás és vidám tanulás számára és számodra egyaránt immunerősítő hatású lehet. Bent a lakásban tanított feladatokat pedig később kinti környezetben is tudjátok gyakorolni, a tudás nem vész el csak átalakul. 😉

  Ha egy szórakoztató és könnyed aktivitással színesítenéd a kutyusoddal töltött idődet, tanítsd meg, hogy egy elrejtett szagmintát hogyan tud megkeresni. Az irányított szimatolásban garantáltan pár perc alat elfárad kutyusod:
  www.szimatonline.hu

  A #MaradjOtthon, FittEB- kutyafitnesz csoportban pedig hasznos ingyenes videókat találsz:
  https://www.facebook.com/groups/2542260679323314/
   

3. GONDOLJ A JÖVŐRE
Már most -az együtt töltött idő alatt is- elkezdheted felkészíteni kutyusodat arra, hogy nem örökké lesztek összezárva. A home office időszak végével és az önkéntes karantén feloldásával kutyusodat váratlanul érheti majd, hogy hirtelen a hétköznapi napok javarészét ismét egyedül tölti. Hiszen a home office és a karantén ideje alatt a kutyád megszokja az új felállást és később emiatt lehetséges, hogy a jövőben gondot okozhat neki az egyedüllét, a szeparáció.
Ezért a szeparáció tanításának adj kiemelkedő szerepet az elkövetkezendő időszakban. Akár szoktathatod box-hoz/szobakennelhez, vagy egy másik szobába kijelölt hellyel szeparálva őt taníthatod neki az egyedüllétet. Jelölj ki a napnak egy olyan szakaszát amit a kutyus egyedül tölt pihenéssel, lehetőleg fizikai és mentális fárasztás után, egy másik szobában mint ahol te magad tartózkodsz. Annak ellenére, hogy tudni fogja, hogy a lakásban vagy, mégis elkezdheted hozzászoktatni az egyedüllétet.
Így megelőzheted, hogy később akár szorongás formájában ütközzön ki a szeparáció és problémát okozzon otthon hagyni kedvencedet.

Tetszett a cikk?

Oszd meg a barátaiddal is:

Facebook

Az oldal tartalmának másolása tilos!