TILTÁS POZITÍVAN tanfolyam

Hogyan Tudod Erőszak- és Büntetés nélkül a TILTÁST POZITÍVAN 5-10 perc/ nap gyakorlással megtanítani a kutyádnak?
Hogyan tudsz feszültségmentesen "NEM"-et mondani a kutyádnak? Hogyan tudod elérni, hogy a Kutyád figyeljen Rád?

A büntetés, az erőszak és a dominancia már elavult módszerek a KUTYA TUDATOS és SZERETETTELJES TANÍTÁSÁBAN, a kutya tiltásának tanításában is.

Mielőtt nemet mondasz a kutyádnak, tanulj meg igent mondani neki…

Amikor eldöntöttem: az örökbefogadott reaktív/agresszív kutyámat büntetés- és erőszak nélkül fogom tanítani és nevelni, 2017-ben falakba ütköztem. Kutyatrénerek és kutyakiképző képzés sem adott választ a fő kérdésemre: hogyan tanítsam a TILTÁST büntetés nélkül, POZITÍVAN a kutyámnak? Hogyan mondjak “NEM”-et a kutyámnak úgy, hogy az ne gerjesszen feszültséget, és félelemkeltés nélkül érjen célt?

Azóta eltelt 5 év.. számtalan munkaóra, önismeret, tanulás, kutatás és tesztelés, és mindennapi tanítás…
majd a saját kutyám tanításánál bevált eredményeket hozó stratégiát fokozatosan az ügyfeleimnek is elkezdtem átadni. 

Ebből megszületett egy hatékony rendszer: erőszakmentes, együttműködő kommunikáció a kutyák szeretetnyelvén, a TILTÁS POZITÍVAN START tanfolyam.

Varga Réka biológus és kutyaoktatótól a tudatos gazdiknak

Annak idején MAGAM SEM HITTEM EL, HOGY

BÜNTETÉS NÉLKÜL meg tudom értetni a kutyámmal, mit jelent a: “NEM” szó.

Hiszen minden addigi tapasztalatommal ellentétes és számomra teljesen ismeretlen útra léptem:

Egy dologban azonban biztos voltam, a szívem súgta, hogy már:

Számtalan kutyaiskola, kutyakiképző, tanácsadó évekig egy stratégiát használt  a kutya ösztöneinek megfékezésére: a büntetést és a dominancia fitogtatást (megfélelmlítést), és a gazdik ezt megszokták. 

Amikor a kutya jót csinál jutalmazzuk, amikor rosszat, akkor büntetjük. Viszont ez feszültséget generál:

ezért a kutya bizalma inog, a félelem beépül a mindennapokba. Büntetés után elkerül vagy lefagy, az elfojtott feszültség van hogy a felszínre törve agresszivitásban nyilvánul meg, de van hogy a mélyben lappang tovább, és a kutya stresszben éli mindennapjait. Ez a szeretet játszma, ami sosem engedi kibontakozni a teljes bizalmat és károsítja az egészséget.  S amelyik kutya nem bízik az emberben, ott a kiskapuk keresése szélmalomharcot indít be. A feszültség negatív spiráljában ragad kutya és ember egyaránt. Hol az egyik fél, hol a másik fél rángatja a pórázt, vagy ember vezeti le dühét a kutyán.

Az együttműködés tanításához szükségszerű mindset-et (gondolkodásmódot) váltani. Ennek hiányában a kutya a hibás, a fókusz a büntetésen van,  és a következmény a megtorlás. Ez a stratégia negatív spirálba és idegállapotba torkollik. A kutya megérzi a bizonytalanságot és a feszültséget, amitől inkább távol szeretné magát tartani.

És természetesen emiatt a kutya elkezdi keresni a kiskapukat, a rendszer gyengepontjait. Ezért hiszik azt sokan, hogy a kutyával van a probléma. Holott a kutya csak követi a tanultakat, azt amit az ember tanított neki, a bizalmatlanságot és a sikertelenséget.

A sikertelenség köre

❌ Hiányzik a tapasztalat és a rendszer, olykor dicséred, máskor bünteted a kutyádat ❌ Telítődsz interneten talált tanácsokkal, eláraszt a sok információ ❌ Túlterheled a kutyát és magadat is a tanítással, a kutyád már millió dolgot tud, de a probléma továbbra is ott lebeg ❌ Mindebben kimerülsz és feladod . Röviden ez az út ami számtalan kutyatulajdonos kitaposott ösvénye. Mind meg szeretnék oldani a problémát, látják is a lehetőséget, de nem tudják hogyant, a stratégiát...

Nem kell, hogy a Te történeted is ez legyen! A TILTÁS POZITÍVAN tanfolyamon a legmodernebb kutyaoktatási technikák mentén haladunk, a kutyaetológiai kutatások eredményeit figyelembe véve, és az erőszakmentes kommunikáció eszközeit segítségül hívva.

Az erőszakmentes kommunikáción alapuló stratégia és a kutyával töltött minőségi tanítási idő nemcsak nálam, egyaránt ügyfeleimnél is többszörösen bizonyította: ha a kutya tanítása NEM az engedelmességről szól, hanem az együttműködésről, akkor a "NEM" szó is új értelmet nyer. A "NEM" szó figyelmet ébreszt és együttműködésre késztet embert és kutyát egyaránt.

A TILTÁS POZITÍVAN tanfolyam segít Neked abban, hogy

KÉPES LEGYÉL ABBAHAGYNI

A TILTÁS POZITÍVAN tanfolyam segít Neked abban, hogy

KÉPES LEGYÉL ELKEZDENI

A TILTÁS POZITÍVAN START TANFOLYAMON 4 LÉPCSŐFOKON VEZETLEK felfelé a "NEM"-et mondás erőszakmentes útján:

MILYEN TÉMÁKAT ÉRINTÜNK A TANFOLYAMON?

MIKOR KEZDŐDIK A TANFOLYAM?

A TILTÁS POZITÍVAN tanfolyamot akár már ma is elkezdheted, amennyiben sikeresen teljesítetted a SzimatON és SzimatONgoing tanfolyamokat, és a továbbiakban is önállóan szeretnél tanulni és haladni. Ebben az esetben, a Szimatolás Útjának utolsó állomásához érkeztél, így megvásárolhatod a TILTÁS POZITÍVAN START csomagot, és már kezdheted is a tanulást online a saját tanulói felületeden, itt a virtualiskutyaiksola.hu-n. Ha még nem végezted el a fentebb említett tanfolyamokat, akkor kizárólag online live csoportos oktatás keretein belül van lehetőséged tanulni. Ebben az esetben a TILTÁS POZITÍVAN START PRO csomag lesz számodra ideális választás. És akkor is, ha szeretnéd folytatni a Szimatolás Útján a tanulást, de a továbbiakban már vezetett alkalmakon tanulnál. Az aktuális csoport indulásáról lentebb találsz információt. 

NEKED VALÓ EZ A TANFOLYAM?

NEKED VALÓ A TILTÁS POZITÍVAN TANFOLYAM, HA

HOGYAN TUDSZ RÉSZT VENNI A TANFOLYAMON?

A TILTÁS POZITÍVAN online tanfolyamot 2 különböző csomagban éred el.
A TILTÁS POZITÍVAN START csomaggal önállóan haladhatsz tovább a Szimatolás Útján,  VAGY  a TILTÁS POZITÍVAN START PRO csomaggal a csoport ereje és az online live alkalmak emelnek a tudás következő szintjére, még akkor is, ha előzetesen nem végezted el a SzimatON és a SzimatONgoing tanfolyamokat.
Válaszd a TILTÁS POZITÍVAN START csomagot, ha már elvégezted a SzimatON és a SzimatONgoing tanfolyamokat és kezdd el a tanulást akár még ma!

TILTÁS POZITÍVAN START CSOMAG

Neked való ez a csomag:

Ha már sikeresen elvégezted a SzimatON és SzimatONgoing tanfolyamokat és átütő átütő sikereket szeretnél elérni az önkontroll, a figyelemkoncentráció és együttműködés tanításával.  A START csomag átfogó tanulási folyamat, mely a szilárd alapok lefektetése mellett, egy komplett ösvényt tár eléd az átütő siker eléréséhez: a TILTÁS POZITÍVAN stratégia 4 lépcsőfokát. Melyeken felfele lépdelve fokozatosan tanítod a kutyádnak, hogy minél több élethelyzetben képes legyen figyelni Rád és a kéréseidre, a “NEM”-et mondás pedig minél több élethelyzetben sikeressé válhasson. 

A tanulás előfeltétele

A SzimatON és a SzimatONgoing tanfolyamok sikeres elvégzése.

A tanulás időtartama

7-8 hét* 
*kutya életkorától, fizikai és mentális állapotától függően 

A csomag tartalma

 • 6 részletes FELDATLEÍRÁS
 • 6 részletes MAGYARÁZAT
 •  14 VIDEO SEGÉDLET
 •  2 letölthető MUNKAFÜZET
 • SAJÁT ONLINE TANULÓI FELÜLET
 • zárt facebook csoport tagság, ahol felteheted a kérdéseidet
 •  6+1 hét időtartamra lebontott tanulási ütemterv
 • a tanulási folyamathoz 12 hét* időtartamig férsz hozzá

*ha ezen túlcsúszol, akkor  egy alkalommal kérhetsz hosszabbítást

A TILTÁS pozitívan START csomag ára:

50.400 HUF

TILTÁS POZITÍVAN START PRO CSOMAG

Neked való ez a csomag:

Ha úgy érzed szükséged van plusz támogatásra és intenzívebb tanulásra, akkor  csoport ereje és az online live tréning alkalmak segítenek Neked. A START PRO csomag online live oktatási alkalmain hétről hétre mindvégig fogom a kezed, hogy a felmerülő problémákat akkor és ott fel tudjuk oldani. Megmutatom az utat, ha elakadsz és a csoport (max. 5 fő)  támogató erejével könnyedebben lendülsz át a mélypontokon. 6 héten keresztül online live tréning  alkalmakon vezetlek végig a TILTÁS POZITÍVAN teljes tanulási folyamatán.

A tanulás előfeltétele

Nincs.

A tanulás időtartama

6 hét*
*intenzív online live csoportos tréning folyamat

A csomag tartalma

 • kis létszámú (max. 6 fő) előszűrt csoportos online live tanulási folyamat
 • 6 héten át, heti 1×90 perc online live csoportos tréning
 • 2 csoportos online live KONZULTÁCIÓ
  + START csomag  tartalma:
 • 6 részletes FELDATLEÍRÁS
 • 6 részletes MAGYARÁZAT
 • 14 VIDEO SEGÉDLET
 • 2 letölthető MUNKAFÜZET
 • SAJÁT ONLINE TANULÓI FELÜLET
 • zárt facebook csoport tagság, ahol felteheted a kérdéseidet
 • a tanulási folyamat online felületéhez  12 hét időtartamig férsz hozzá

A TILTÁS pozitívan START PRO csomag ára:

48.000 HUF

Következő csoport indul 2022.06.15-én. Csoportos (max. 5 fő) online live tréning alkalmak időpontja: szerdánként 18:00-19:30-ig. Csoportos online live konzultációk időpontja: a tréning folyamat 2. és 6. alkalmával , a közös gyakorlást követően 19:30-20:30-ig. A csoportba a bekerülésed nem automatikus, a csoport előszűrt, hogy a csoport dinamika támogató közege segíthessen. A tanfolyamon 10% kedvezménnyel vehetnek részt a “Kutyaoktatás erőszakmentesen” zárt facebook csoport tagjai. 

Visszajelzések az eddigi tanulóktól

A 3 LEGGYAKORIBB KÉRDÉS A TILTÁS POZITÍVAN TANFOLYAMMAL KAPCSOLATBAN

 

1) Miben különbözik ez az online program más online kutyás kurzusoktól?

1. Az időd érték! – Nem szeretném, hogy több tíz órát tölts a számítógéped előtt, videókat nézegetve. Mert pontosan tudom, hogy ennél fontosabb, hogy gyakorolj a kutyáddal együtt, aktívan tégy azért amiért befizettél a tanfolyamra. A tananyag ezért lényegretörő, gyakorlatorientált, ha vizuális típus vagy, ha nem, minden esetben megtalálod a számodra legkönnyebben befogadható formátumban a tanfolyam anyagát az online tanulói felületeden.
2. Büntetés és negatív visszacsatolás nélküli technikákat használunk! – A kutyát az élethelyzetekre készítjük fel, a tanítási technikák ehhez igazodnak és arra törekszem továbbra is (mint ahogy az eddigi évek során is), hogy a kutya is és Te is megértsd mit és miért csinálunk. Ehhez a 100%-os bizalom kialakítása szükséges, ami kizárja a büntetést és a negatív visszacsatolást egyaránt. A kutya tudatállapotát fejlesztjük a feladatokkal, hogy képes legyen nyugodt, befogadó és megfigyelő állapotban jelen lenni, figyelni és együttműködni, az ösztönök fölé emelkedni.
3. Nincs engedelmesség és parancsolás a kutyának! – A kutya felé kéréseket teszünk, nem parancsokat intézünk, együttműködést tanítunk, nem engedelmességet: kutyaoktatásban veszel részt, nem kutyakiképzésben. A folyamat során tapasztalni fogod, hogy a harmónia kialakítása és fenntartása élethosszig tartó folyamat, és a kutya tanítása ezt a folyamatot nagyban megkönnyíti számodra: ha a kutyád megérti amit kérsz tőle és szíves együttműködik Veled különböző élethelyzetekben is.  Ahhoz, hogy ezt egyedül tovább tudd vinni egy stratégiára lesz szükséged. Ez az amit én adok. Megérted a lépéseket, az egyensúlyra törekvés fontosságát és azt, hogy a szilárd alapokhoz visszanyúlva tudsz előrébb lépni. A büntetés nélküli tanítás pedig az önismereti utadban is felismeréseket hoz, egy mélyebb kapcsolatot önmagaddal és a kutyáddal. Együtt fejlődtök.

 

2) Mikortól lesz elérhető az online tanulói felületem?

Az online tanulói felületed a START csomag vásárlását követően elkészül és már aznap kezdheted is a tanulást. A START PRO csomaggal a következő induló online live csoportos tanfolyam indulásának napján, az első online live csoportos tréning alkalmat követően kapsz hozzáférést. 
FONTOS: a START PRO csoportba a bejutásod nem automatikus, a jelentkezésedet követően felveszem Veled a kapcsolatot. Az online live csoport előszűrt, hogy a dinamika előre vihessen minden résztvevőt, ne pedig hátráltasson, hiszen egy intenzív 1,5 hónapos program során nem mindegy kikkel tanulsz együtt. 

 

3) Szükséges előképzettség a részvételhez?

A TILTÁS POZITÍVAN tanfolyam START csomagját akkor tudod választani, ha már elvégezted a SzimatON és a SzimatONgoing tanfolyamokat itt a SzimatONline- virtualiskutyaiskola.hu-n. Ekkor tudsz önállóan tanulni a továbbiakban is a Szimatolás Útját járva. 
Ha még nem végezted el a fent említett tanfolyamokat, vagy online live vezetett csoportos alkalmakon szeretnél tanulni a továbbiakban, akkor a TILTÁS POZITÍVAN START PRO csomagot tudod választani. Előképzettség ebben az esetben nem szükséges.  Sőt, ha a kutyád már “mindent tud”, abban az esetben is bátran jelentkezhetsz. Ez a program a kutyát az élethelyzetekre készíti fel, ahogy Téged is. Megtanulod a kutyádat ÉLETRE NEVELNI, hogy az együttműködés átjárja a mindennapokat. Mindezt az alapoktól építjük fel.  A tanfolyamot úgy állítottam össze, hogy az anyagok teljes átfogó képet adjanak a kutyák világáról, a tanításukról és a “mit-miért csinálunk” kérdések is megválaszolásra kerülnek. Ha kezdő kutyás vagy,  bizonytalan vagy, akkor a START PRO csomag online live csoportos alkalmait válaszd, ha a kutyádat már rendszeresen tanítod és szeretsz és tudsz is egyedül haladni, akkor kezdd el járni a Szimatolás Útját, ami 3 egymásra épülő tanfolyamot rejt: 1. állomás a SzimatON tanfolyam, 2. állomás a SzimatONgoing tanfolyam, és végül a 3. állomás a TILTÁS POZITÍVAN tanfolyam.

TOVÁBBI GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Mikortól férek hozzá az online tanulói felületemhez?

Az online tanulói felületed  és START csomag vásárlását követően elkészül és már aznap kezdheted is a tanulást. A START PRO csomaggal a következő induló online live csoportos tanfolyam indulásának napján, az első online live csoportos tréning alkalmat követően kapsz hozzáférést. 
FONTOS: a START PRO csoportba a bejutásod nem automatikus, a jelentkezésedet követően felveszem Veled a kapcsolatot. Az online live csoport előszűrt, hogy a dinamika előre vihessen minden résztvevőt, ne pedig hátráltasson, hiszen egy intenzív 1,5 hónapos tanfolyam során nem mindegy kikkel tanulsz együtt.

Milyen korú kutyával vehetek részt a TILTÁS POZITÍVAN online tanfolyamon?

Kölyökkutyával és felnőtt kutyával egyaránt részt vehetsz a TILTÁS POZITÍVAN tanfolyamon.  Kölyökkutyáddal, 3-5 hónapos koráig kizárólag a START PRO csomagot tudod választani, így az aktuálisan induló online live vezetett csoporthoz tudsz csatlakozni. 
Felső korhatár nincs 😉 Eddig a legidősebb kutya aki sikerrel elvégezte nálam a tanfolyamot 11 éves volt.

Mennyi időt ölel fel a TILTÁS POZITÍVAN program?

Alapvetően szükséges a ~napi 5-10 perc gyakorlás a kutyusoddal, ~2 hónap intenzív figyelem és a program követése.
– a TILTÁS POZITÍVAN START csomag anyagait 1,5-2 hónap leforgása alatt tudod feldolgozni
– a TILTÁS POZITÍVAN START PRO csomag esetében együtt haladunk: 6 egymást követő héten át heti 1*90 perc intenzív online live csoportos gyakorlásra számíts + a folyamat során 2*90 perc online live csoportos konzultációs alkalomra. A heti online live gyakorlások között pedig otthoni 5-15 perc gyakorlásra a kutyáddal naponta.
Valójában pedig: a program addig tart amennyi időt rászánsz és ameddig kitartasz 😉  Minden kutya és ember más-más ütemben tanul és halad, ezért is hoztam létre az online kurzust és a különböző csomagokat a programhoz. Így lesz időd, nem kell sietned, nem kell számolnod utazási idővel, hiszen otthon is taníthatod a kutyádat, a számodra legmegfelelőbb napszakban. És ha a kutyád még nem áll készen a feladatok nehezített változatára, akkor sem fogsz lemaradni semmiről, hiszen bármikor vissza tudod görgetni az anyagokat, ismételni, hogy az alapok szilárduljanak meg először, majd erre építhesd fel azt az életet amit a kutyáddal elképzeltél, a saját szabályaid szerint.

Hogyan tudok jelentkezni a TILTÁS POZITÍVAN online tanfolyamra?

Ezen az oldalon kattints a “JELENTKEZEM” gombra az általad kiválasztott csomagnál. Ne feledd: a START csomagot csak abban az esetben tudod megvásárolni, ha már elvégezted a SzimatON és a SzimatONgoing tanfolyamokat. Ezt követően tudsz fizetni online, bankkártyával a TILTÁS POZITÍVAN  START csomag esetében. A fizetést követően kapsz egy visszaigazoló e-mailt, benne a további teendőkkel.
A TILTÁS POZITÍVAN START PRO csomag esetében előjelentkezni tudsz a “JELENTKEZEM” gombra kattintva, mivel a csoport előszűrt, és a kitöltött kérdőív alapján e-mailben felveszem Veled a kapcsolatot.

Korábban büntetéssel tanultuk a tiltást, de váltanék, így is részt tudok venni a TILTÁS POZITÍVAN online tanfolyamon? Nem fogja megzavarni a kutyámat a váltás?

Abszolút, részt tudsz venni. És igen, meg fogja kavarni a dolgokat. A kutyád egy addig megszokott rendszerben élt, amint elhagyod a büntetést mindaz amit a büntetés elfedett, a felszínre fog bukkanni. Ezért fokozott figyelemmel és türelemmel számolj a saját oldaladról. A felszínre buggyanhat: a kicselezés, a “nem fogadok szót”, a félelem.. egyszóval minden amit nem együttműködésből csinált a kutyád és belső feszültsége halmozódott. DE ezért is a TILTÁS POZITÍVAN program, hogy a büntetés helyett a kezedbe adja azokat a megoldókulcsokat amivel a kutyádat együttműködésre tudod tanítani, és a tiltó szavak jelentését “kutyanyelven” pozitívan, együttműködésre építve megtanítani neki. Ha kitartasz a gyakorlatokkal a mélypontokon át tudsz lendülni Te magad is. Pluszban azt vedd számításba, hogy egy éles váltás, az addig megszokottól való “elválás” egy folyamat, nem egyik napról a másikra történik, sem a kutyádnál sem Nálad, így a program elvégzése több időt vehet igénybe, akár éveket. Ezt saját tapasztalatból írom, nekem 3 évbe telt amíg teljesen sikerült átírnom magamban a berögződött mintákat, és egyben a kutyámnak még plusz egy év volt ráhangolódnia a 100%-os együttműködésre. Ez attól is függ milyen mértékű büntetés, bántalmazás, trauma érte a kutyát korábban, milyen mélyek a berögződött reakciók. Az én kutyám gyepmesteri telepen töltötte a kölyökkorának több mint felét, ilyen és ehhez hasonló esetekben több idő a kutya bizalmát elnyerni és a tiltószavakhoz pozitív élményt és együttműködést kapcsolni DE nem lehetetlen. Erős elhatározás kérdése csupán és kitartó gyakorlásé. Én a feladatokat adom, a megfelelő technikát és segítelek hogy ez az út könnyebbé váljon számodra és nem mellesleg élvezetessé és könnyeddé. 🙂

Nem nekem való a TILTÁS POZITÍVAN online program ha...

Ha a dominancia fitogtatásra és/ vagy falkavezérségre építed a kutyáddal való kapcsolatodat, egyértelműen nem ajánlom Neked ezt a programot. Nem lesz sikerélményed és nem fogod élvezni, mert nem tudsz majd vele azonosulni. Csakugyan, ha nem szeretsz a kutyáddal foglalkozni, nem szereted tanítani, a vele töltött idő csak egy “kipipálandó” dolog a mindennapi feladat listádról, ebben az esetben sem ajánlom Neked ezt a programot. Ha nem vagy nyitott az önismeretre, szintén más programot keress, mert nem fogod élvezni.

Ad képesítést/ oklevelet/ tanúsítványt ez a tanfolyam?

Nem. Ez a tanfolyam nem ad képesítést, nem ad oklevelet és tanúsítványt sem. Ez egy tanulási folyamat, ami kutyás gazdiknak szól. 

Ha képzést keresel, ebben az esetben kattints ide:

https://virtualiskutyaiskola.hu/kutyaoktato-kepzes/

Egyszerre több kutyával is részt tudok venni a TILTÁS POZITÍVAN online tanfolyamon?

Igen. Ha több kutyusod van külön-külön érdemes tanítanod őket, hogy a Veled való kapcsolat erősödjön. Amikor már kellőképpen begyakoroltátok a feladatokat és magabiztosan tudod a technikát, akkor egyszerre a két kutyát is tudod tanítani. Plusz költséggel nem jár, ha több kutyusoddal veszel részt a TILTÁS POZITÍVAN tanfolyamon, bármely csomagot is választod a díj egyszeri megfizetésével tudod kezdeni a tanulást, plusz díjat nem számolunk fel .

Agresszív a kutyám. Nekünk való a TILTÁS POZITÍVAN online tanfolyam?

Agresszió minőségétől és mértékétől függ.  KIZÁRÓLAG SAJÁT FELELŐSSÉGEDRE vehetsz részt az online tanfolyamon. Az agresszivitás mértékétől függően tartsd szem előtt, hogy ez nem egy egyéni tréning folyamat, nem a kutya rehabilitációjáról szól, hanem egy témakört érintve a tiltás pozitív tanításáról és az együttműködés felépítéséről. Ha bizonytalan vagy, inkább kérj előzetes online konzultációt mielőtt belevágsz a tanulásba. Ennek plusz költsége van, információt és időpontot itt tudsz kérni: hello@virtualiskutyaiskola.hu

Nekem való a TILTÁS POZITÍVAN online tanfolyam?

Ha a kutyád húzza a pórázt, kicselez, séta közben kutat élelem után…  van, hogy úgy érzed cserben hagy, nem hallja meg a kéréseidet… úgy érzed a kapcsolatotokból hiányzik valami plusz, valami megfoghatatlan, akkor mindenképpen imádni fogod ezt a tanulási folyamatot. De akkor is, ha a kutyád enyhén zajérzékeny, bizonytalan vagy reaktív. Fontos, hogy ez a program Rád is reflektor fénnyel világít, ami azt jelenti, hogy az önismeretedben is fejlődni tudsz miközben a kutyáddal együtt tanulsz. Tanítod őt, ő pedig Téged önmagadról. 🙂 Együtt fejlődtök.

Kutyatréner vagyok. Nekem való a TILTÁS POZITÍVAN online program?

Ebben az esetben, ha tréner szerepben veszel részt rajta, csalódást fog okozni. Ha mélyebben szeretnél elmerülni a kutyaoktatásban és megtalálni benne a saját hangodat, akkor a “Kutyaoktatás Erőszakmentesen Kutyaoktató Képzés és Mentorprogram”-on találkozzunk!

https://virtualiskutyaiskola.hu/kutyaoktato-kepzes

Vagy az éppen aktuális tematikus workshopokon, amik kifejezetten kutyaoktatóknak szólnak.
Iratkozz fel a KAPCSOLAT menüpont alatt a HÍRLEVÉL-re, hogy értelsülj az aktuális eseményekről. 

MIT ÉRDEMES MÉG TUDNOM?

A SzimatONline - a virtuális kutyaiskola, az erőszak- és büntetésmentes tanítási technikák iránt érdeklődő, tudatos gazdik kutyaiskolája az online térben.

Szeretettel várlak tanulni a kutyáddal együtt,
Varga Réka biológus és kutyaoktató


#tudatosság #jelenlét #önismeret #szeretet #bizalom #együttműködés
büntetésmentesen és erőszakmentesen a #kutyaoktatás -ban.

Az oldal tartalmának másolása tilos!