Rólam

Varga Réka biológus és kutyaoktató vagyok a SzimatONline tanfolyamok megálmodója. Budapesten, városi környezetben élem mindennapjaimat Robinson kutyusommal együtt. Az általam kidolgozott szarvasgombakereső tanfolyam segítségével saját kutyám mellett már több kutyus is sikeresen levizsgázott, okleveles triflavadász kutya.

A SzimatONline tanfolyamokat a szarvasgombakeresés és szimat tanítása közben átélt együttműködés, a kutya jelzéseinek és a kutyák világának megértése ihlette. 

Mindezek mellett a városi környezet is nagy mértékben hozzájárult a tanfolyamok létrejöttéhez. Mivel gyerekkoromat falun töltöttem, így a lakásban élés és a városi légkör mindennapos kreativitást igényelt tőlem: 

HOGYAN tudom kutyám vadászösztöneit és mentális aktivitását kellőképpen játékos formában és biztonságos keretek között levezetni bent a lakásban és kint a városi környezetben? Erre pedig az irányított SZIMATOLÁS tanítása lett a válasz.

A SzimatONline tanfolyamokkal nem titkolt célom, hogy elsősorban a városi kutyáknak és gazdáiknak nyújtsak olyan közös élményeket, melyek eredményeként erősebb, megértőbb, boldogabb és bizalmon alapuló kapcsolatot tudnak kialakítani kutyusukkal a városi hétköznapokban. A tanfolyamok elvégzését természetesen nem városi környezetben élő gazdi- kutyus párosoknak is jó szívvel ajánlom.

 

Szeretném, ha minél több gazdi tapasztalná meg azokat a felemelő pillanatokat, amikor már a kutya tanít és vezet minket az Ő saját világában, a szagok világában. Ekkor megfigyelve a kutya jelzéseit egyre jobban értjük majd meg a kutya hétköznapi viselkedését, kommunikációját.

2020-ban a SzimatONline kurzusok bővültek, útjára indult a KölyökON tanfolyam, mely gyakorlati útmutatást ad a harmonikus kapcsolat kialakításához.

Az oktatóvideókban és az online live tréning alkalmakon egyaránt velem és Robinson kutyámmal találkozhattok. Bővebb információt rólunk és a tevékenységünkről a facebook oldalunkon találtok. 

Az oldal tartalmának másolása tilos!