fbpx

boritokep.jpeg

 

Az élethelyzeteket képviselem és a tudatosságot. És mint minden kapcsolatnak ennek az “éremnek” is két oldalát látom.
Ahogy a kutyádnak is van egy természetéből fakadó reakciója egy adott szituációra, úgy Neked is. És a kutyád az esetek nagy részében a Te tudatos vagy tudattalan reakcióidra ad választ a viselkedésével, hiszen Téged követ; ha akarod ha nem, Téged tükröz és azt a rendszert amiben veled együtt él. Ha túlreagálsz egy szituációt, a kutyád is nagy eséllyel túlreagálja, viszont ha nyugodt szívvel fogadod, ezt az energiát a kutyád is megérzi és csatlakozni fog hozzád.
Az emberi felelősség itt jön igazán képbe és manapság már szerencsére túlmutat azon, hogy étel és víz legyen a kutya előtt, hiszen lakásban -de még kertben tartva is- a kutya kiszolgáltatott az embere számára, mind a mentális, mind a fizikai aktivitását illetően.
Ezáltal a felelősség a Tiéd, hogy a kutyusod viselkedését hogyan alakítod, hogyan és mire tanítod meg, hogy megértse és elfogadja az emberi világ szabályait és önszántából együttműködjön veled, vagy akár azokkal az emberekkel akikkel együtt élsz, akikre időközönként rábízod.

blograkep.jpg


Együttműködés

Vallom, hogy a boldog kutya-gazdi kapcsolat titka az együttműködésben rejlik. Ahol kiépül a kölcsönös bizalom, ott megjelenik a harmónia, a szeretet és az együttműködés. A kutya már nem akar “kicselezni”, a gazdi pedig magabiztosabb lesz.

Erőszakmentesen

Csak és kizárólag 100% erőszakmentes tanítással érdemelhetjük ki kutyánk bizalmát. Így az oktatás során és a tanfolyam ideje alatt sincs büntetés, nincs engedelmesség és nincs elvárás. A kölcsönös bizalom kiépítésében nincs helye a félelemkeltésnek.

Lépésről lépésre

A kutyák máshogy látják a világot mint mi. Ahhoz, hogy meg tudjuk velük értetni magunkat apró lépésekben haladva építjük ki a közös kommunikációs “nyelvet” és a bizalmat. Biztos alapot fektetünk le, megszilárdítjuk és arra építkezünk tovább.

Vidáman

Az oktatások jó hangulatban, stresszmentesen zajlanak. Így a gazdik és a kutyák is észrevétlenül megszeretik a közös tanulást és együttműködést, ami a hétköznapi életben is jelentős pozitív minőségi változásokat hoz.

Dolgozz velem, szeretettel várlak most online:

http://szimatonline.hu/vargareka.html#next

gomb.jpg

Kapcsolat
email: vargrek@gmail.com
——————————————

Az oldal tartalmának másolása tilos!